Blog

Zašto izabrati MODX CMS kao vaš Sistem upravljanja sadržajem

Veoma često  pitanje koje potencijalni klijent može postaviti je “Da li ćete koristiti Wordpress?”, i odgovor je ne, koristićemo  “MODX”.

Prva stvar koju morate razumeti je da je Sistem upravljanja sadržajem (CMS) definitivno potreban, i da će vam on omogućiti da napravite ažuriranja, dodate ili obrišete stranice, izmenite tekst i da postavite slike lako i bez plaćanja web programeru.

Zatim, ja nemam ništa protiv Wordpressa, i on ima svoje mesto  za upotrebu CMS platforma.

Play2web

  • Proširivanje MODX

Wordpress se oslanja na dosta dodataka, i ima na stotinu, ako ne i na hiljade njih koje možete odabrati i koje neinformisanom korisniku pružaju veliki izbor i mnoge opcije za instaliranje galerije ili kalendara događanja. Međutim, neki dodaci mogu biti nepouzdani i takođe imaju bitna pitanja u vezi performansi. Veoma je lako uočiti Wordpress sajt pošto oni obično imaju mnogo vrsta stilova i skripti u glavnim oznakama, i višestruki HTTP zahtevi mogu usporiti vaš sajt.

MODX okvir znači da programer može napraviti HTML i CSS, i lako integrisati ekstra dodatke koji neće uticati na performanse sajta, rezultirajući kodom koji je čist i efikasan.

  • Maksimalno uvećanje vašeg budžeta i totalna kreativna sloboda

MODX pruža programerima slobodu da dizajniraju i prave sjajne sajtove koji izgledaju besprekorno, a da ne utroše veliku količinu vremena na nepotreban razvoj. MODX je alat koji nam dozvoljava da budemo kreativni, ne nameće restrikcije i ne forsira kompromise.

Pravljenje besprekornog sajta u Wordpressu je mnogo manje fleksibilno i može biti veoma složeno. Mnogi biraju da prave sajtove od nule koristeći teme Wordpressa ali one često imaju ograničenja i zahtevaju više vremena za razvoj.

  • Korisnički nastrojena administracija

Na prvi pogled, upravljanje MODX-om izgleda komplikovano ali uz neke jednostavne instrukcije naši klijenti lako upravljaju svojim sajtovima. Resources omogućava pristup strukturi stranice, elementima sajta i fajlovima na jednom mestu. Kada uređujete stranice sajta vidite WYSIWIG prozor za obradu koji je postao norma za većinu Sistema upravljanja sadržajima (CMS). MODX oblast admina je prilagodljiva što čini sistem perfektnim i za male i za velike organizacije.

  • Jednostavna sigurnost

Nijedan CMS nije 100% siguran od  potencijalnih hakera, međutim dobijanje osnovnih sigurnosnih prava je lako uz MODX. MODX mozete postaviti sakriven i iz “javnog” foldera i apsolutno niko osim vas neće znati kako da pristupi administrativnom delu sajta.  Posetite bilo koji Wordpress sajt i dodajte /wp-admin u ime domena i prikazaće vam se prozor za ulogovanje, tako da bilo koji haker može početi “brutalan” napad.

  • Zaključak

MODX nije za “ne kodere”, i Wordpress će uvek biti lak način da postavite sajt, ali po mom ličnom mišljenju verujem da je to jedan od najboljih CMS platformi koja je dostupna na webu.

 

Podelite ovaj članak